Riskrem med rød saus

Mange sier "ingen jul uten riskrem" og dette stemmer ganske godt. Denne desserten står på dessertbordet til nesten halve Norges befolkning på julaften. 

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Riskrem:
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
4 dl risgrøt
50 g mandler , skåldete
Rød saus:
2 dl husholdningssaft /solbærsaft
3 dl vann
1 ss potetmel
2 ss vann
Bærsaus:
1 dl vann
1 dl sukker
300 g bringebær

Fremgangsmåte

Riskrem:

  1. Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem.
  2. Bland i kald risgrøt og pynt med hakkede mandler
  3. Tradisjonell rød saus:
  4. Gi rød saft og vann et raskt oppkok i en kjele.
  5. Rør potetmel ut i kaldt vann.
  6. Tilsett potetmelblandingen i den kokende saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt.
  7. Når sausen koker opp, trekkes den til side. Blir sausen stående og koke, blir den grå og seig.  
  8. Avkjøl før servering.

    Bærsaus:

  9. Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake).
  10. Tilsett røde bær i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør det til en saus. Spe med sukkerlake til du har fått ønsket sødme og smak. 
  11. Sausen kan siles eller den kan være som den er.

Ernæringsrådgiverens tipsDenne bærsausen er et litt sunnere alternativ. Ved å tilsette minimalt med sukkerlake, får du en frisk og syrlig saus som passer perfekt til den søte riskremen.