Sennepsild

Sennepsild er lett å lage og har en himmelsk smak. Nydelig tilbehør til julefrokosten.

Se flere påleggstips her.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

  • 1 ss Sennep fransk
  • 1 ss Sukker
  • 0,5 ts Salt
  • 0,25 ts Pepper
  • 30 g Frisk dill hakket
  • 2 dl Lettrømme
  • 600 g Kryddersild

Fremgangsmåte:

  1. Vann ut filetene hvis de er veldig salte. Det gjør du ved å la de ligge i kaldt vann noen timer, alt etter behov.
  2. Rør sammen sennep, sukker, salt og pepper slik at alt er godt blandet.
  3. Ha i hakket dill og bland inn rømme.Visste du at lettrømme finnes med både 10% og 18% fett?
  4. Skyll og tørk filetene. Skjær dem i passe stykker og ha dem i sennepssausen.
  5. Ha sennepssilden på en krukke eller glass som egner seg til å gi bort i gave. Ha gjerne litt ekstra dill på toppen av glasset.Sennepssilden bør trekke i 24 timer før den serveres og er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.

Se flere påleggstips her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.