Bruk kreativiteten – 3 om dagen behøver slett ikke å være kjedelig

De senere årene har det blitt et stadig større utvalg av meieriprodukter i butikken. Noe for enhver smak. Enkelt og greit. Men noen er ikke fornøyd med kun de ferdige standardproduktene. Da er det bra at meieriprodukter også er bra som utgangspunkt for å lage egne smaksvarianter og retter. Utgangspunkt for å eksperimentere og å bruke kreativiteten.

PUBLISERT: 25.04.2016

Du kan f.eks. lage ditt eget smør. Superenkelt er det også. Det eneste du trenger er Creme Fraiche eller Seterrømme og en times tid. Og når smøret er laget kan du bruke din kreativitet til å krydre det på en spennende måte med f.eks. furuskudd, noriblader, engsyre eller andre gode urter man trolig ikke har hørt om. Eller rett og slett smaksette det med et godt salt. Det er imponerende å servere selvlaget smør til gjestene, eller hvorfor ikke la gjestene ta del i lagingen. Sosialt, kreativt og lærerikt samtidig.

Når man lager smør så får man et biprodukt som kalles kjernemelk som har en syrlig smak. Dette er et produkt du ikke kan få kjøpt i butikken. Bruk kjernemelken i grove vafler eller pannekaker som fylles med mye spennende, f.eks. smøret du allerede har laget.

En annen rett som har fått sin fornyelse er grøten, og i København er det faktisk åpnet egne grøtrestauranter. Ofte tar man utgangspunkt i tradisjonelle grøt-typer som havregrøt og bygg-grøt lagd på melk, og så pimper man opp grøten. F.eks. med brunost, nøtter, bær og krydder. Hvordan vil du pimpe opp havregrøten?

Melk er den den enkleste formen for meieriprodukt. Dropp cocktailen og pjolteren neste gang, og overrask vennene dine med melkebar istedenfor. Servering av melk i drinke-glass med fult tilbehør som limeskiver, jordbær, cocktailbar etc. Og noen mener at melk og cola er en smakfull drikk som bør prøves.

Du har sikkert hørt at du ikke skal leke med maten, men det synes vi at du skal gjøre. Vær kreativ med meieriproduktene! Det å skulle innta 3 porsjoner meieriprodukter om dagen trenger slett ikke å være kjedelig.

Ved å la 3 porsjoner meieriprodukter være en del av ditt daglige kosthold vil gi kroppen din påfyll av både kalsium, proteiner, vitamin B12 og B2, fosfor og jod.

Les mer om hvorfor 3 om dagen?

blog comments powered by Disqus

Hvorfor 3omDAGEN?

3 om dagen er sunt, godt og enkelt!

Spiser du tre porsjoner meieriprodukter daglig i et ellers sunt og variert kosthold, får du i deg det anbefalte kalsiuminntaket kroppen trenger hver dag, i tillegg til flere andre næringsstoffer som kroppen trenger.

3 om dagen kan for eksempel være et glass melk, en yoghurt og to skiver med ost.

Lær mer om 3omDAGEN

Næringsstoffer i meieriprodukter

KalsiumBidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem.
ProteinGir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet.
JodBidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn.
B2Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energi- omsetning, syn, nervesystem og luftveier.
B12Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem.
FosforBidrar til vedlikehold av skjelett og tenner.

Kalsiumkalkulator

Tegning av kalsiumfigur Test deg selv nå!

Vitamin D kalkulator

Tegning av d-vitaminfigur Test deg selv nå!

Hva er dine 3omDAGEN?

Ta denne testen og finn ut hva slags personlighetstype du er, så får du se hvilke meieriprodukter vi anbefaler akkurat deg å spise!

Ta testen nå!