Ispinner til frokost!

Tenk så gøy å starte dagen med ispinner! Ispinnene du finner i denne kategorien er sunne og næringsrike, så du kan nyte dem til frokost med god samvittighet!

Grøten er servert! Vi garanterer store øyne rundt bordet når du serverer havregrøten som ispinner. Havregrøt-ispinner er skikkelig godt, og sunt er det også. En litt kompakt ispinne med mye mat i.

For å gjøre den litt mer spennende i smaken har vi puttet litt eple og rosiner i grøten. Du kan stæsje grøt-ispinnene dine litt opp med nøtter, slik vi har gjort, eller server  den akkurat som den er.

Havregrøtisen smaker like godt hele døgnet: Som frokost, lunsj, mellommåltid, kosekveldsmat… Vi sier bare nam!

6 ispinner med havregrøt:

5 dl melk (vi brukte 2 1/2 dl ekstra lett og 2 1/2 dl helmelk)

1 dl eplejuice

2 dl lettkokte økologiske havregryn

1 neve rosiner

1 lite eple – som vi skrelte og delte i småbiter

1 ss flytende honning (vi brukte akasiehonning)

½ ts salt

Eventuelt hakkede nøtter eller mandler til pynt og deilig knas (vi brukte pistasjnøtter og paranøtter) 

Slik gjør du:

Bland melk, eplejuice, havregryn og rosiner i en kjele og kok havregrynene etter anvisning på pakken.

Tilsett eplebitene og kok et par minutter ekstra. Rør inn honning og salt og så må den litt løse grøten avkjøles. (Du kan droppe honningen om du synes grøten er søt nok uten, eller du kan bytte honningen med et annet søtningsmiddel.)

Når grøten har kommet ned i romtemperatur fyller du blandingen i ispinneformene.

Har du liggende ispinneformer (det har vi brukt til disse isene) er det enkelt å strø de hakkede nøttene på toppen av isen.

Har du stående former foreslår vi at du blander litt nøtter i bunnen av ispinneformene før du heller på grøten, og så topper du med nøtter før du stikker i pinnene.

Nøttene ser fine ut, og gir deilig smak og litt krønsj til ispinnene dine.

Og så rett i fryseren!

Tips:

Hent opp havregrøtisen og la stå i romtemperatur før du går i dusjen – for da er den mye deiligere i konsistensen når du er ferdig!

 

Del med en venn

Lag ispinner til frokost!

Overrask familie og venner med en annerledes frokost så får dere en skikkelig god start på dagen. Disse ispinnene er sunne og næringsrike, så denne frokosten nyter du med god samvittighet!

Ispinner med mangosmoothie

Vanskelig å få en dårlig dag etter å ha kost seg med en mangoispinne! Denne gir deg smaken solskinn og kan gi deg søte sommerdrømmer selv på en litt grå morgen.

Frokostis

En bolle med yoghurt og granola til frokost er kjempegodt. En ispinne med granola er enda bedre - mer praktisk er det og.

Ispinner med frokostblanding

Hvorfor spise frokostblanding, banan og melk i en skål når du kan spise det på pinne? Perfekt å ta med på farten på travle morgener.

Bananelskerens is

Dette er bananbonanza deluxe! Bananyoghurt, fersk banan, tørket bananchips og strøssel betyr trippel lykke banan. Til å bli glad av!

Havregrøt på pinne

Vi garanterer store øyne rundt bordet når du serverer havregrøten som ispinne. En litt kompakt ispinne med eple og rosiner, perfekt til frokost eller kvelds!

Ispinner med kaffe latte

Er du glad i kaffe latte eller iskaffe vil du elske denne varianten. Skyr, kaffe, melk og litt agavesirup, og du har en iskald herlighet klar til å nytes!

Spis ispinner hver dag!

By familie og venner på ispinner i sommer. Her finner du mange spennende oppskrifter som er enkle å lage og smaker nydelig. Noen er sunne og næringsrike, andre er av det litt syndigere slaget. Oppskriftene er en god kombinasjon av begge kategorier, og blir garantert en hit hos store og små!

Treningsis

Proteinrike ispinner med gode næringsstoffer er perfekte før eller etter en treningsøkt! Hva med f.eks ispinner med jordbær og cottage cheese eller ispinner med avocado m.fl.

Med smak av sommer

Søte og syrlige sommerbær og frukt gjør seg i ispinner! Her finner du friske varianter med f.eks rabarbra, rips og vanilje, bringebær og hvit sjokolade, mango, blåbær, jordbær m.fl

Festispinner

Dropp kakene, server ispinner! Her finner du nydelige dessertvarianter som panna cotta is med brunostkaramell, frisk ostekakeis med bringebær, karamellis, lakrisis, enkel is med strøssel m. fl.l?

Godt og blandet

Noe av det beste med hjemmelaget is er muligheten til variasjon! Her finner du godt og blandet, hva med bountyis, ispinner med lørdagsgodt, is med kiwi, ananas, chili, bjørnbær m. fl

Ispinner til frokost

Disse ispinnene er sunne og næringsrike og kan nytes hver dag! Her finner du f.eks havregrøt på pinne, ispinner med mangosmoothie, ispinner med kaffe latte eller frokostblanding m.fl.

Alle våre 30 ispinner!

Her er oppskriftene til alle våre 30 ispinner! Noen er enkle ispinner med få ingredienser, noen er søte og syndige, andre sunne og næringsrike! Lek deg med ispinner og nyt!

Få 15% rabatt på Silikomart-ispinneformer

Nye flotte ispinneformer er kun et tastetrykk unna. Melk.no har inngått et samarbeid med nettbutikken Bakeren og Kokken og gir deg 15% rabatt på alle isformer fra Silikomart. Bruk rabattkoden: Melk.no15

Kjøp ispinneformer

Våre beste ispinnetips!

Å lage ispinner er enkelt! Noen råd kan likevel være nyttig før du setter i gang.  

Her har vi samlet noen tips og triks som vi har lært mens vi har mikset og trikset på kjøkkenet.

Har du et godt ispinnetips hører vi gjerne fra deg!

Iskrystaller

Ispinner som ikke lages i ismaskin blir litt mer krystalliserte i konsistensen – litt saftispreget kan man kanskje si. Og hvorfor er det slik?

I ismaskinen fryses isen langsomt mens den blir rørt i hele tiden. Så for oss som synes det er gøyere å lage ispinner på den enkle måten er det smart å la ispinnene dine stå litt på kjøkkenbenken før du serverer dem. Ikke sånn at de smelter, selvfølgelig, men får isene stå litt før dere spiser dem blir det litt mindre krystaller og ispinnene kjennes enda bedre ut i konsistensen.

10 minutter i romtemperatur – eller du kan ta dem opp og la dem stå en halvtimes tid i kjøleskapet om du har tid.

Stopp før topp

Fyll aldri ispinneformene dine helt opp – isene utvider seg når de fryser!

Rett i koppen

Hjemmelagede ispinner smelter fortere enn de du får kjøpt i butikk. Det kan være lurt å servere de fine ispinnene dine i en kopp eller et glass. Og med en serviett!

Gjør som Ole Brumm

Du kan bruke alle slags søtningsmidler i ispinnene. Sirup og honning gjør ispinnene litt glattere og mykere i konsistensen.

For mye…

Krydder kan bli sterkere når de fryses – så vær litt forsiktig før du heller i for mye! Også bitre smaker kan bli overveldende i ispinner. Vi forsøkte oss med litt for mye kanel - og de isene ble ikke gode!

Banan er konge!

Alle slags frukter og bær kan brukes i ispinner. Noen fungerer bedre enn andre – banan er selve kongen av isfrukter! Du kan enten blende banan rett inn i en yoghurt eller smoothie for en bedre konsistens – eller fryse banenbiter inn i ispinnene dine. Frossen banan smaker kjempegodt!

Her finner du alle våre isvarianter

Mer ispinneinspirasjon?

Alle oppskriftene på ispinner er utviklet av Tjodunn Dyrnes og Smaken av Oslo for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) 

Sjekk ut Instagramkontoen @daily_popsicles for mer ispinneinspirasjon!