Peppermynte- og lakrismelk

Bruk lakris som krydder og få en rund og spennende drikk.

Noen vil kanskje synes det er uvant å bruke lakris som krydder, men lakrispulver kan løfte både matretter, bakst, sauser og som i dette tilfellet, varm melk.

Ved å tilsette peppermynte får vi en oppkvikkende duft, og det setter en ekstra spiss på denne deilige, varmende drikken. Peppermynteolje får du kjøpt på apoteket, og lakrispulver kan du bestille på nett eller kjøpe i enkelte dagligvarebutikker eller helsekostbutikker. 

- Den gode miksen mellom melk, vaniljesukker, peppermynteolje og lakris gir en rund smak på drikken med en liten touch av peppermynte, forteller matfaglig konsulent i Melk.no, Marianne Hayes Antonsen.

Drikken er enkel å lage, og enkel å variere. Du kan selv tilpasse mengdeforholdene i oppskriften etter din egen smak. Er du veldig glad i lakris ønsker du kanskje litt tydeligere lakrissmak, elsker du peppermynte kan du prøve deg frem med noen flere dråper peppermynteolje. Blir det for sterke smaker kan du enkelt justere ned.

- Dette er en deilig kosedrikk med få kalorier, den er dermed et godt alternativ til kakao og varm sjokolade. Ved å bruke melk som base får du i deg flere næringsstoffer som kroppen trenger, blant annet kalsium og jod. Vi anbefaler at du får i deg tre porsjoner meieriprodukter om dagen, derfor passer denne drikken perfekt som en av tre om dagen, sier Marianne.

Her kan du lese mer om hva tre om dagen betyr for deg.

Slik lager du en porsjon:

2 ½ dl melk
1 ts vaniljesukker
3 dråper peppermynteolje
½ ts lakrispulver

Varm melk til rett under kokepunktet i en kjele. Slå ned varmen og tilsett vaniljesukker, peppermynteolje og lakrispulver under omrøring.


Del med en venn

Flere varme drikker med melk

Her får du tips og inspirasjon til flere varmende drikker laget med melk. Vi bruker melk som base fordi melk bidrar med hele seks nyttige næringsstoffer som kroppen din trenger. 

Har du lyst på flere varmende drikker, sjekk ut disse oppskriftene.

Varm hvit sjokolade

Hvit sjokolade og appelsin gir en rund og deilig smak av luksus.

Kaffiato

En varm og spicy kaffedrikk med smak av espresso, sjokolade og melk.

Varm melk med ingefær

Rennende nese eller bare kald i kroppen? Denne røsker i halsen.

Eggnog med vri

En varm styrkedrikk som passer bra etter trening eller til kveldskosen.

Julegløggens fetter

Julegløggens fetter er en kopp varm glede med en eksplosjon av kjente krydder som skaper julestemning.

Oppskrift på flere varme drikker

Fant du ikke noe som fristet, eller leter du etter en oppskriften på varm sjokolade?

Hvorfor 3omDAGEN?

3 om dagen gir deg styrke til en aktiv dag.

Spiser du tre porsjoner meieriprodukter daglig i et ellers sunt og variert kosthold, får du i deg det anbefalte kalsiuminntaket kroppen trenger hver dag, i tillegg til flere andre næringsstoffer som kroppen trenger.

3 om dagen kan for eksempel være et glass melk, en yoghurt og to skiver med ost.

Lær mer om 3omDAGEN