Sommerflørten

En litt annerledes dessert som er morsom å prøve.
Minipavlova Jordbærterte
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 pk butterdeig
4 stk gelatinplater
5 dl yoghurt med vanilje
1 stk nektarin
100 g jordbær
1 stk spiselige blomster (tagetes)
100 g blåbær
300 g ferdiggelé med jordbærsmak
6 blad frisk sitronmelisse

Fremgangsmåte

  1. Skjær til og dekk bunnen av en hjerteform (som på bildet) med butterdeig. Prikk bunnen med en gaffel og stek den i ovnen på 150 °C i 10 minutter. Avkjøl.
  2. Bløt opp og smelt gelatinen etter anvisningen på pakken.
  3. Rør gelatinen inn i vaniljeyoghurten og fordel over butterdeigen. La blandingen stå ca 1 time på et kjølig sted. 
  4. Skjær nektarin og jordbær i skiver og legg det på "kaken" i et pent mønster. Legg deretter på tagetes (spiselige blomster) og dryss tilslutt over med blåbær.
    Kokkens tips

    Når du bruker spiselige blomster i matlaging er det en fordel å bruke egenavlet blomster eller de som er kjøpt på matbutikken. Dette for å unngå at de er sprøytet med plantevernmiddel som man ikke bør spise. Har du ikke tagets tilgjengelig, kan du fint lage kaken uten også. 

  5. Varm opp ferdiggelé til den er flytende og hell det over.
  6. Pynt med sitronmelisse.