Suksesskake

En kake man kan feire livets små og store seiere med!

Tilslørte julekaker Tante Marys amerikanske ostekake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

8
Bunn:
4 stk eggehvite
200 g sukker
250 g mandler , grovmalte
Suksesskrem:
2 dl kremfløte
200 g sukker
1 stk vaniljestang
4 stk eggeplomme
250 g meierismør
Dryss:
100 g mandler , grovhakket og ristet

Fremgangsmåte

Mandelbunn: 

  1. Sett stekeovnen på 175 °C. 
  2. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt, til massen blir blank og seig.
  3. Bland mandlene forsiktig i.
  4. Ha massen i smurt form (rund kakeform på 24 cm i diameter) og stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter.

    Suksesskrem: 

  5. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
  6. Kok opp fløte, sukker og vanilje. Avkjøl litt.
  7. Visp eggeplommene og spe litt etter litt med den varme fløten.
  8. Varm blandingen forsiktig opp, nesten til kokepunktet. Avkjøl.
  9. Visp inn romtemperert smør, med håndmikseren, til kremen blir luftig og lett. Fordel kremen over kaken og dryss over mandlene.