Dronning Maud fromasj

Dronning Maud fromasj eller pudding er oppkalt til ære for Norges tidligere dronning. Desserten er også kalt for "Haugesunddessert".

Yoghurtrand Sjokoladechantilly
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
5 stk gelatinplater
1 plate kokesjokolade
6 dl kremfløte
5 stk eggeplomme
5 ss sukker
2 ss kokende vann
½ dl portvin

Fremgangsmåte

  1. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
  2. Visp fløten til luftig krem. 
  3. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.
  4. Bland eggedosis og krem.
  5. Klem ut vann av gelatinen og smelt de i ca 2 ss kokende vann.
  6. Tilsett portvin og bland gelatinoppløsningen i fromasjkremen.
  7. Sett kremen et kjølig sted til kremen begynner å stivne.
  8. Riv sjokoladen fint.
  9. Legg fromasjkrem og sjokolade lagvis i husets fineste dessertbolle eller porsjonsvis i f. eks vinglass. 
  10. La den stivne i kjøleskapet.