Yoghurtrand

Desserter har evnen til å pynte opp et middagsbord, og denne fromasjen er intet unntak.
Bringebærfromasjkake Dronning Maud fromasj
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
5 stk gelatinplater
1 stk honningmelon , eller annen frukt
1 l yoghurt med melon/pasjonsfrukt
2 ss sukker
100 g mandler

Fremgangsmåte

  1. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca 5 minutter.
  2. Hul ut melonkjøttet med et kulejern. Brukes annen frukt, skjæres den i biter.
  3. Grovhakk mandler.
  4. Bland yoghurt, sukker, mandler og ca 2 dl fruktkjøtt.
  5. Klem vannet ut av gelatinen og smelt det i litt kokende vann. Avkjøl litt. 
  6. Bland smeltet gelatin i yoghurtblandingen.
  7. Skyll formen med kaldt vann og hell i yoghurtblandingen.
  8. La yoghurtranden stivne helt i kjøleskapet før den hvelves på fat.
  9. Fyll hullet i midten med melonkuler eller annet fruktkjøtt.