Bakte stikkelsbær

Søte, bløte… Stikkelsbær er en bærsort som brukes altfor sjeldent. Om du tåler kampen med buskens små torner, vil man oppdage bærenes fortreffelig smak og skjønnhet. Prøv da vel!

Frossen yoghurt med kirsebær Rips- og bringebærsuppe
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
400 g stikkelsbær
4 ss portvin
2 ss sukker
2 stk egg
75 g sukker
5 ss hvetemel
1 dl lettmelk
1 dl kremfløte
Vaniljeis eller vispet krem som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skyll bærene, og knip av ”blomsten”.
  3. Fordel bærene i porsjonsformer, etter antall porsjoner.
  4. Hell over portvin og dryss over sukkeret.
  5. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, og bland inn melet.
  6. Kok opp melk og fløte, og bland væsken inn i eggemassen under omrøring 
  7. Hell deigen over bærene og dryss litt sukker over.
  8. Sett formene i ovnen og stek i ca 20 minutter.
  9. Serveres lun med vaniljeis eller vispet krem.