Jordbærcarpaccio

Den perfekte desserten og en søt avslutning på en lang og lys sommerkveld.
Marengs med sitronkrem Kald dessertsuppe med limekrem
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
1 kurv jordbær
100 g sukker
½ dl vann
½ potte frisk mynte
5 stk eggeplomme
5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Kok opp sukker, vann og mynteblader og la det koke i 2 - 3 minutter.
  2. Trekk kjelen vekk fra platen, ta ut myntebladene, skjær dem i tynne strimler og avkjøl laken.
  3. Pisk eggeplommene stive og tilsett den avkjølte myntelaken i eggedosisen i en tynn stråle under omrøring.
  4. Visp kremfløten stiv og bland den inn i eggedosisen. Tilsett de finhakkede myntebladene.
  5. Sett bollen i fryseboksen og rør i parfaiten 3 - 4 ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller.
  6. Ta mynteparfaiten ut av fryseren 15 minutter før servering.
    Kokkens tips

    Om du ikke vil lage isen selv kan du bruke kjøpt mynteis eller du kan blande finhakket mynte med vaniljeis.

  7. Kok alle ingrediensene til sukkerlaken og la den avkjøles helt.
  8. Jordbærene skjæres i tynne skiver og legges i takstensmønster på 6 tallerkner. Den kalde sukkerlaken pensles over jordbærene. Form mynteparfaiten til kuler som legges midt på tallerkenen.