Rips- og bringebærsuppe

Denne suppen bringer tilbake minnene om ripsbuskene i mormors hage. De røde, lekre og syrlige bærene. 

Bakte stikkelsbær Fylte epler
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

15
2 l vann
500 g frosne bringebær
200 g frosne rips
4 ss sukker
1 stk vaniljestang
50 g potetmel

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vannet og tilsett bærene.
  2. Splitt vaniljestangen i to. Skrap ut frøene over kjelen, og ha frø og stang i blandingen. La det hele koke i en god halv time.
  3. Smak til med sukker, og la suppen få et oppkok i fem minutter.
  4. Rør ut potetmelet i noen spiseskjeer med vann, og jevn suppen med melblandingen.
  5. Varm suppen opp til kokepunktet.
  6. Serveres lun med vaniljeis eller vaniljekesam.