Tilslørte bondepiker

En tradisjonsrik dessert som alltid smaker like godt.
Stekte epler Stikkelsbærsorbet
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
3 ss meierismør
3 dl smuler av kavring , småkaker og/eller tørt brød
3 ss sukker
3 dl kremfløte
3 dl god eplemos
friske mynteblader til pynt

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen kavring/brødsmuler med sukker.
  2. Smelt smør i en varm stekepanne og stek smulene gyllen og sprø. Avkjøl.
  3. Visp fløten til luftig krem.
  4. Anrett eplemos, krem og smuler lagvis i en pen dessertbolle eller i porsjonsglass. Pynt med friske mynteblader.
Kokkens tips

Ønsker du litt variasjon kan du også prøve Søkkrike bypiker (fra Sandefjord);Bytt ut brødsmulene med hakkede, ristede mandler/nøtter og kremfløten med pisket seterrømme med vaniljesukker.