Barnas iskake

En hærlig iskake som du kan lage til et barneselskap eller en annen lignende anledning. Engasjer gjerne barna i dekoreringen av kaken. 

Yoghurtis på pinne
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

12
Iskrem:
5 stk gelatinplater
½ dl kokende varmt vann
4 stk eggeplomme
4 ss sukker
5 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
Pynt:
200 g marengs (pikekyss)
1 pk seigmann

Fremgangsmåte

Iskake: 

  1. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i litt kokende vann. 
  2. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Bland smeltet gelatin i eggedosisen under omrøring.
  3. Visp kremfløten til luftig krem. Fold så kremen inn i eggedosisen.
  4. Hell røren i en avlang form på ca 20 x 30 cm. La iskremen stivne i fryseboksen. Rør i isen et par ganger under innfrysingen.
  5. Ta kaken ut ca før servering og pynt den med det godteriet barna liker best.

Et litt annerledes forslag til pynting: 

  1. Lag iskremen klar (ikke sett den i fryseren).
  2. Kle formen med plastfolie.
  3. Fordel 2/3 av marengstoppene i bunnen av formen. Legg over den mykrørte iskremen.
  4. Legg på seigmenn og resten av marengstoppene. Dekk til med plast, og la stå i fryseboksen til den er frosset.
  5. Skjær iskaken i firkanter og la den stå ca 30 minutter i kjøleskapet før servering, så den blir passe spisemyk.