Hjemmelaget vaniljeis

Hjemmelaget is er enkelt å lage og det smaker himmelsk godt. Med denne grunnoppskriften kan du la fantasien slippe løs og tilsette alle de smakene du måtte ønske.

Arme riddere for den voksne garde Semifreddo
middels
Bruk fantasien og eksperimenter med smaker
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
4 dl helmelk
3 dl kremfløte
1 stk vaniljestang
6 stk eggeplomme
150 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Ha melk og kremfløte i en kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha de i kjelen sammen med stangen. Kok opp under omrøring og trekk kjelen fra varmen. Ta ut vaniljestangen og la blandingen avkjøles litt. 
  2. Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Rør eggedosisen forsiktig inn i melkeblandingen under omrøring. 
  3. Rør over svak varme til eggekremen begynner å tykne. Kremen må ikke koke, da sprekker den.
  4. Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til eggekremen er avkjølt.
    Kokkens tips

    Tilsett gjerne hele bær i isen. Det gir god smak, og det ser fint ut.

  5. Hell eggekremen over i en bolle (helst av metall, da transporteres kulden raskere) og dekk overflaten med plast.
  6. Sett bollen i fryseren til isen blir stiv, ca 2 timer. Ta isen ut av fryseren et par ganger under innfrysing og pisk den godt opp, slik at det ikke danner seg iskrystaller. 
    Kokkens tips

    Er du heldig å ha en iskremmaskin, kan du helle den avkjølte eggekremen i ismaskinen og kjøre isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form og frys den eller servér direkte.