Semifreddo

Semifreddo er italiensk og betyr "halvfrossen". Det er en veldig luftig form for iskrem med en konsistens som ligner frossen mousse. I Italia lages Semifreddo ofte med gelato som hovedingrediens.

Hjemmelaget vaniljeis Daimiskake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
1 stk vaniljestang
60 g sukker
3 stk egg
3 dl kremfløte
100 g sjokoladedråper/-linser
100 g tørkede fiken
3 ss honning
2 ss søt likør

Fremgangsmåte

  1. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  2. skill eggehvite og eggeplomme fra hver andre. 
  3. Pisk vaniljefrø, sukker og eggeplommer til det blir en luftig eggedosis.
  4. Pisk eggehvitene stiv i en annen bolle.
  5. Visp kremfløten til luftig krem i en tredje bolle.
  6. Rør kremen inn i eggedosisen og vend inn de stivpiskede eggehvitene.
  7. Rør til slutt inn sjokoladedråper, oppkuttet fiken, honning og likør.
  8. Sett blandingen i fryseren og rør i den noen ganger under innfrysingen for å forhindre store iskrystaller.