Yoghurtsorbet

Sorbet smaker alltid friskt og godt og er litt lettere dessert enn vanlig fløteis.
Yoghurtis på pinne Brasiliansk kaffeis
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
200 g sukker
3 dl vann
1 stk sitron
1 stk eggehvite
2 ½ dl yoghurt med jordbær
500 g friske jordbær
½ dl frisk mynte eller andre friske urter

Fremgangsmåte

  1. Kok sukkerlake av sukker og vann.
  2. Klem saften ut av sitronen og tilsett sitronsaften.
  3. La blandingen stå i fryseren til den er hard.
  4. Kjør så den frosne sukkerlaken i foodprosessor sammen med eggehvite til en snøhvit masse.
  5. Tilsett yoghurt og bland godt. La massen fryse stiv på nytt og lag så iskuler. La kulene ligge i fryseboksen til servering.
  6. Server sorbeten med friske bær og urter.
    Kokkens tips

     Lag forskjellige sorbeter med ulike yoghurtvarianter, f eks sitronsorbet, blåbærsorbet, ferskensorbet.