Prinsessens Panna cotta

Denne desserten lagde vi i forbindelse med H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandras fødselsdag 21. januar, 2004, men den kan selvfølgelig lages ved andre anledninger også.

Vafler med blåbær
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
2 ½ dl helmelk
3 ss sukker
3 stk gelatinplater
3 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
Syltet kumquat:
16 stk kumquat
2 dl vann
1 dl sukker
1 stk vaniljestang

Fremgangsmåte

Kok melken og sukker uten lokk i 3 - 4 minutter.

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i den kokende melken. Avkjøl melken til romtemperatur.

Fjern eventuell snerk og rør inn vaniljekvarg. Fordel blandingen i små porsjonsformer og sett dem kaldt så panna cottaen stivner.

Skyll og tørk kumquatene og skjær dem i skiver. Fjern alle kjerner. Kok opp vann og sukker med oppsplittet vaniljestang, tilsett kumquatene og la dem koke uten lokk i 5 - 6 minutter til de er glasert av sukkerlaken.

Hvelv panna cottaen ut på porsjonstallerkener, legg kumquat rundt og pynt med sesongens bær eller - som her - med rips fra fryseboksen.