Sagopudding

En god, gammeldags pudding. Mer nostalgisk blir det ikke.
Rabarbra- og sviskekompott
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

8
Sagopudding:
1 ½ l helmelk
150 g sagogryn
125 g sukker
30 g mandler
1 stk sitron
Syltede appelsiner:
5 kg appelsin , skall
750 g sukker pr. kilo skall

Fremgangsmåte

Sagopudding:

  1. Varm opp melken, visp hele tiden til det så vidt koker.
  2. Dryss inn grynene og la det koke til det tykner.
  3. Skåld mandlene og grovhakk dem. 
  4. Ha mandlene i grøten og smak til med sitron.
  5. Ha massen over i en glassskål. Strø litt sukker over.

    Syltet appelsinskall:

  6. Skjær appelsinskallet i lange bladtynne strimler og legg dem i vann over natten.
  7. Dagen etter fjerner du det overflødige vannet og koker skallet mørt i nytt vann med sukker.