Cæsarsalat på glass

Det sies at Cæsarsalaten ikke er oppkalt etter Julius Cæsar, slik som det kan være naturlig å tro, men etter Caesar Cardini, en italiensk-meksikansk kokk og restauranteier som skal ha oppfunnet denne verdenskjente klassikeren.

lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 stk romanosalat
1 båt hvitløk
½ dl majones
½ dl crème fraîche orginal, 35 %
saften av ½ stk sitron
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 skive grovt brød
12 stk ansjosfileter
friske krydderurter , til pynt

Fremgangsmåte

Vask salaten og rist vannet godt av.

Bland finhakket hvitløk med majones og crème fraîche. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Vend salaten i dressingen, og fordel den over i høye glass.

Skjær brødet i snipper, og sprøstek dem i litt meierismør.

Anrett dem i glasset, og stikk inn ansjosfiletene. Dryss over hakkede urter.