Hjemmelaget knekkebrød

Lag ditt eget knekkebrød - grovt og godt til alle måltider!

Pizzasnurrer
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 32 stk
2 dl sammalt rug, fin
2 dl lettkokte havregryn
2 dl havrekli
2 dl hvetekli (kruskakli)
2 dl sesamfrø
2 dl linfrø
2 dl solsikkekjerner
1 ts salt
7 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Rør sammen alle ingrediensene.
  3. Fordel røren på to stekebrett dekket med bakepapir. Bruk en slikkepott eller en kjevle for å få massen jevnt fordelt. 
  4. Rut opp knekkebrødene før steking.
  5. Stek knekkebrødene på varmluft ved 180 °C i 40 minutter. Sett deretter døren litt på gløtt og sett ned temperaturen til 150 °C. Stek videre i 20 minutter til knekkebrødene er tørre.
  6. Avkjøl knekkebrødene på rist. Vær sikker på at de er helt tørre før du legger de over i en tett boks med lokk. 
    Ernæringsrådgiverens tips

    Visste du at to skiver gulost inneholder like mye kalsium som ett glass melk? Velger du et knekkebrød med gulost og et glass iskald melk til frokost, har du allerede fått i deg 2 av de 3 porsjonene meieriprodukter du trenger hver dag.