Lettvinte og saftige scones

Disse er ypperlig for deg som er på farten. Sconesene er klare på under 30 minutter og passer godt til både frokost, kvelds og i nistepakken. 

Italiensk salat Grove lapper
enkel
Ferdig på under 30 minutter
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
3 ½ dl sammalt hvete, grov
3 ½ dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts sukker (kan sløyfes)
6 dl syrnet melk (f. eks. kefir)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 230 °C
  2. Bland alt det tørre.
  3. Rør melken godt inn, deigen skal være løs.
    Kokkens tips

    Hvis du ikke har syrnet melk kan du fint bruke vanlig melk eller yoghurt naturell med litt melk istedenfor. 

  4. Ta deigen med en spiseskje og sett "små hauger" på en stekeplate med bakepapir.
  5. Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter.
  6. Avkjøl på rist. Smaker best nystekte. 
    Ernæringsrådgiverens tips

    En scone med gulost og et iskaldt glass melk gir deg 2 av de 3 porsjonene med meieriprodukter du trenger hver dag. Det bidrar til å sikre inntaket ditt av blant annet jod og kalsium.