Runde blingser

Disse grove flate rundstykkene som ligner på polarbrød passer ypperlig å ha liggende på lur i fryseren. Tiner raskt og smaker som nystekte ved oppvarming.

Grove lapper Blings med ost og jordbær
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 25 stk
½ pk gjær
6 dl syrnet melk (f. eks. kulturmelk)
50 g smør
1 ts salt
4 dl havregryn lettkokte
8 dl hvetemel
3 ss melk til pensling

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret. Rør ut gjæren i fingervarm melk og tilsett så smøret.
  2. Tilsett salt, havregryn og det meste av hvetemelet. Elt deigen med maskin eller for hånd til den er smidig og slipper bollekanten.
  3. La deigen hvile tildekket i ca. 30 minutter. Del deigen i to emner. Kjevle dem ut på et melet arbeidsbord til 1 cm tykkelse. Stikk ut runde kaker ca. 10 cm i diameter.
  4. Legg brødene på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate og ladem etterheve tildekket i ca. 30 minutter.
  5. Pensle dem med melk og prikk dem med en gaffel før du steker brødene midt i ovnen ved 225 °C. i ca. 7 minutter (ved varmluft: 200 °C. i ca 8 minutter). Avkjøl på rist.
  6. Brødene bør oppbevares i plastpose, og de egner seg godt til frysing.