Melkeretter og grøter

Finn Oppskrift
Velg type rett
Velg emne
Det er 30 oppskrifter innenfor

Prim av osterester

Har du lurt på hva du skal gjøre med brunostrestene? Hvorfor ikke lage en god hjemmelaget prim av det? På denne måten unngår du også matsvinn.

over 60 min middels
FORHÅNDSVISNING

Makaronivelling

Velling er en tynn grøt, nesten som en suppe. Makaronivelling blir derfor også kalt makaronisuppe. Retten faller i smak hos både barn og voksne - og det smaker kjempegodt.

under 20 min lett
FORHÅNDSVISNING

Jurpe

En gammel tradisjonsrik rett som ble brukt til kveldsmat rundt omkring på bygdene før. Bruk det du har av flatbrød, eller brødskalker.

under 20 min lett
FORHÅNDSVISNING

Soll

Det finnes flere typer soll, både flatbrødsoll og knekkebrødsoll. Soll passer godt som mellommåltid, frokost eller kveldsmat, og er både sunn og god.

under 20 min enkel
FORHÅNDSVISNING

Mikkelsmessegrøt

Mikkelsmesse ble feiret 29. september og markerte avslutningen på innhøstingen og begynnelsen på jaktsesongen. Til Mikkelsmessen ble det servert en grøt av bygg og melk, derav navnet Mikkelsmessegrøt.

under 20 min enkel
FORHÅNDSVISNING

Byggrynsgrøt

Byggrynsgrøten er like gammel som Norge selv, om ikke eldre. Nå har grøten fått ny renessanse og her gir vi deg oppskriften på en god, gammel variant. 

over 60 min enkel
FORHÅNDSVISNING