Fløyelsgrøt med frukt

Fløyelsgrøt vekker gode barndomsminner. Prøv denne varianten med ananas, rosiner, sukker og kanel.

Eggost fra Flekkefjord Gomme med anis
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
75 g meierismør
2 ½ dl hvetemel
1 l helmelk
1 dl rosiner
4 ss frisk ananas
1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret, rør inn hvetemel og spe med melk. Halvparten av melken kan erstattes med syrnet melk, da blir det litt mer smak på grøten.
    Kokkens tips

    Å spe inn melken er det kritiske punktet for om grøten blir klumpete eller ikke. Spe med litt og litt melk og rør godt mellom hver gang. Klumpene må røres helt ut før du fortsetter å spe.

  2. La grøten koke i 5-10 minutter og smak til med salt. Server med f.eks rosiner, ananas, sukker, kanel og smørøye eller andre typer frukt eller bær.