Rømmegrøt - en vestlandsvariant

Rømmegrøt - en vestlandsvariant

Rømmegrøt er en matrett med mange og lange tradisjoner. Denne vestlandsvarianten av grøten er tilsatt fløte som gjør den litt mildere og rundere på smak.

Se flere deilige grøter her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • Grøt:
  • 4 dl Kremfløte
  • 4 dl Seterrømme
  • 75 g Hvetemel
  • 1 ss Sukker
  • 1 dl Melk
  • 1 ts Salt
  • Topping:

Fremgangsmåte:

  1. Bland fløte og rømme i en kasserolle og kok opp. La det småkoke i ca. 10 minutter under omrøring.
  2. Bland sammen mel og sukker i en bolle. Litt sukker i melet, gjør at grøten ikke så lett klumper seg.
  3. Bruk en sikt til å spe melet i fløte/rømme-blandingen, mens du rører kraftig. Tilsett litt av gangen. La grøten koke opp mellom hver runde. Det er ikke sikkert det er nødvendig å bruke alt melet. Når grøten begynner å skille ut fett, er det nok.
  4. Dra kjelen til siden og la den stå noen minutter så grøten skiller seg ordentlig og fettet kommer ut.
  5. Bruk en spiseskje til å ta av det synlige fettet som legger seg på toppen av grøten. Putt det i en liten skål. Spe så på med varm melk, litt om gangen til du har fått den tykkelsen du ønsker.
  6. Når grøten har riktig konsistens, smak til med salt og sukker. Server med fett, rosiner og spekemat. Det er viktig at du bruker seterømme når du skal lage rømmegrøt. Seterrømme har et høyt innhold av fett og er ikke kokestabil, slik at du får den ønskede utskillelsen av fett under koking.

Se flere deilige grøter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.