Kyllinggryte

En enkel og rask karrigryte som passer både til hverdag og fest.
Kjøttboller i kremet tomatsaus
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
650 g kyllingfilet
1 ss olje
2 ts karri
1 ss smør
1 stk løk
1 ss smør
2 dl vann
2 dl lettmelk
2 stk hønsebuljongterning
1 stk eple
1 stk rød paprika
3 ss vann
1 ss maisstivelse (maizena)
½ beger lett crème fraîche

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i strimler eller terninger.
  2. Ha det i en plastpose med olje og halve karrimengden og gni på posen slik at innholdet fordeler seg.
  3. Stek kjøttet raskt i smeltet smør til det blir gyllent og sett det til side.
  4. Ha løk, smør og resten av karrien i gryten på middels varme og stek under omrøring til løken er blitt myk.
  5. Tilsett vann, melk og buljongterningene. Kok opp.
  6. Skrell eple og rens paprikaen, og kutt dette i terninger. Ha kjøtt, eple og paprika i gryten og kok opp.
  7. Lag en jevning med kaldt vann og maisennamel og rør det inn i gryten under omrøring.
  8. La det småkoke i ca 5 minutter og rør inn crème fraîche rett før servering.
  9. Serveres med ris og sukkererter eller andre grønnsaker.