Grateng med purreløk og røkt skinke

En genialt enkel og smaksrik grateng. Alt i en form, kjempekjekt å servere å lage til flere.
Indrefilet av svin Svinefilet med blåmuggost og pære
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
3 stk purre
200 g røkt skinke
1 beger cottage cheese
1 dl matfløte
1 stk sitron , revet skall og saft
½ ts salt
½ ts malt hvit pepper
100 g hvitost , revet
50 g mandelflak

Fremgangsmåte

  1. Vask og skjær purrene i ca 10 cm store biter.
  2. Slå skinkeskivene rundt hver purrebit og legg dem tett i en smurt ildfast form.
  3. Rør sammen cottage cheese, matfløte, sitronsaft, sitronskall, salt og pepper. Hell blandingen over purrene.
  4. Dryss over revet ost og mandelflak.
  5. Gratineres midt i ovnen ved 225 °C i 15 - 20 minutter, til purren er mør og osten har fått gyllen farge.