Ribbe i melk

En mør og saftig ribbe som er stekt i melk! Litt annerledes, men utrolig godt! Kraften kan du bruke til en deilig saus med epler, appelsin og purre i portvin.

Pinnekjøtt med en smak av honning Helstekt reinsdyrfilet
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Ribbe:
1 ½ kg tynnribbe
1 ts pepper
3 ts salt
3 ss frisk rosmarin eller 1 ss tørket rosmarin
1 stk kinesisk hvitløk
1 stk sjalottløk
1 stk gulrot
1 l melk
Tilbehør:
1 stk eple
½ stk purre
1 stk appelsin
½ stk løk
2 båt hvitløk
¼ dl rødvinseddik
½ dl portvin
Saus:
1 ss smør
1 ss løk
300 g kraft fra ribbe
1 dl melk
1 dl kremfløte
1 ts salt
½ ts pepper
1 pk rødkål
8 stk potet

Fremgangsmåte

Ribbe:

  1. Sett stekeovnen på 160 °C.
  2. Legg ferdigkuttet ribbe med spekksiden opp i en form og gni den inn med pepper, salt og grovkuttet rosmarin.
  3. Del hvitløken i båter og grovkutt sjalottløk og gulrot, og legg det i formen.
  4. Hell over 8 dl helmelk og bak i ovnen på 160 °C i 2,5 til 3 timer. Når mye av melken har kokt inn, etterfyller du med resten av melken. 
  5. Hev gjerne steketemperaturen mot slutten av steketiden slik at du får en ribbe med sprø svor. Når ribba er ferdig heller du av kraften og bruker det til sausen.

    Tilbehør:

  6. Skjær epler i biter, purre i skiver, appelsin i fileter, løk og hvitløk i båter.
    Stek alt i en panne med litt smør. Tilsett rødvinseddik og eventuelt portvin.

    Saus:

  7. Smelt smøret i en panne, tilsett finhakket løk. Stekes til løken blir gylden.
  8. Tilsett kraften fra ribba, og la dette koke i 5 minutter.
  9. Tilsett helmelk og kremfløte og la alt koke videre i 5 min. Smak til med salt og pepper.
  10. Server ribba med grønnsaker, rødkål og poteter