Soyamarinert ribbe m/tjukkmelkdipp

Begynner du å bli lei av julemat, men har fortsatt rester av ribbe igjen? Prøv denne oppskriften som et eksotisk innspill i romjulen.

Middag i form Pinnekjøtt med en smak av honning
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Marinert ribbe:
1 dl soyasaus
3 ss ketchup
2 ts frisk ingefær
½ stk rød chili
1 båt hvitløk
1 ss olivenolje
sukker
400 g stekt svineribbe med sprø svor
Peanøttdipp:
½ dl appelsinjuice
200 g peanøtter
50 g smør
litt marinade fra kjøttet
Tjukkmelk:
1 dl tjukkmjølk
1 dl seterrømme (evt lettrømme)
2 ss frisk gressløk , finhakket
salt, pepper, sukker

Fremgangsmåte

Marinert ribbe:

  1. Bland sammen soyasaus, ketchup, revet ingefær og finhakket hvitløk og chili til en marinade.
  2. Hell marinaden over ribben, gni den litt inn og la det hele trekke i minst 1 time.  

    Peanøttdipp

  3. Kok opp appelsinjuicen, bland inn det øvrige og mos med stavmikser.

    Tjukkmelkdipp:

  4. Bland sammen tjukkmelk og rømme, og smak til.
  5. Hvis du ønsker, kan du sette kjøttet på pinne og dyppe i sausene.

I samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.