Svinefilet på symfoni av grønnsaker

En herlig ovnsrett som passer godt til søndagsmiddagen, når du har besøk av venner eller når du har litt bedre tid og vil lage noe ekstra godt. 

Kalvefilet med kjørvelkrem Lammekjøttboller med tilbehør
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Svin:
500 g indrefilet av svin
salt og pepper
0 g grillkrydder
1 ss smør
Grønnsaker:
200 g brokkoli
1 stk gulrot
2 stk små løk
3 båt hvitløk
8 stk frisk sjampinjong
½ stk fennikel
1 ss smør
Saus:
3 dl hønsebuljong (utblandet)
3 dl kremfløte
120 g blåmuggost
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ss kaldt vann

Fremgangsmåte

  1. Gni filetene inn med salt, pepper og grillkrydder. Brun dem raskt på alle sider i en stekepanne på god varme.
  2. Rens og kutt grønnsakene i biter og stek de i smør på god varme i ca 5 minutter.
  3. Kok opp kyllingbuljong og tilsett kremfløte og blåmuggost. Rør ut maisenna i kaldt vann og tilsett jevningen i den kokende sausen under omrøring.
  4. Legg svinefiletene i en stor ildfast form og legg grønnsakene rundt.
  5. Slå til slutt sausen over det hele og stek retten ved 170 °C i ca 30 minutter, til kjøttet har en kjernetemperatur på 70 °C.
  6. Serveres med nykokt naturris.