Byggrynsgrøt med sopp og parmesan

enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 ½ dl byggryn
1 l melk
1 ts salt
200 g skogsopp (kantarell, sjampinjong eller lignende)
50 g parmesan

Fremgangsmåte

  1. La byggrynene ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av vannet.
    Kokkens tipsUnder bløtlegging av byggrynene, spaltes fytinsyren i grynene. Når fytinsyren er spaltet er næringsstoffene i grynene lettere tilgjengelige, og grynene blir da en bedre kilde til for eksempel jern.
  2. Kok opp melk, ha i byggryn og la grøten småkoke i 30-40 minutter. Rør av og til slik at det ikke svir seg. Spe med melk om grøten blir litt tykk. Smak til med salt.
  3. Stek soppen i litt smør. 
  4. Server grøten i skåler, toppet med sopp og revet parmesan.