Grove pannekaker med havregryn

Havregryn er rik på fiber også metter det godt. Og ikke minst gir det pannekakene ekstra god smak. 

Pannekaker (grunnoppskrift)
enkel
Rik på fiber og metter godt
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 18 stk
4 stk egg
2 ½ dl sammalt hvete, fin
1 dl lettkokt havregryn
1 l lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
3 ½ dl hvetemel
½ ts salt
2 ss smør

Fremgangsmåte

Ernæringsrådgiverens tips

Det grove melet gjør pannekakene mer mettende, og gir høyere innhold av vitaminer og mineraler.

  1. Ha eggene i en bolle og pisk dem lett sammen.
  2. Rør inn sammalt hvete og havregryn.
  3. Spe med halve melkemengden og tilsett nesten alt hvetemelet. Rør det hele sammen til det blir en glatt røre uten klumper, før du tilsetter resten av melken og melet. 
  4. Tilsett salt og smeltet smør i røren.
  5. Dekk til røren og la den stå å svelle i 0,5-1 time.
  6. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider når den er ferdig. 
  7. Servér pannekakene lune eller kalde med tilbehør.
    Kokkens tips

    Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Den kan også fryses.

Se også våre andre pannekakeoppskrifter: Grunnoppskrift pannekakergrove pannekaker med sammalt hvetepannekaker med blåbæramerikanske pannekakerpannekaker med cottage cheesepannekaker med epler i lønnesirupskotske pannekaker med appelsinsmør