Banankake

Har du brune bananer liggende? De er ypperlige å bruke i banankake. Brune bananer er fulle av sødme og gjør kaken ekstra god. 

Langpannekake med kokos og eple Vampyrkake
enkel
Så saftig, så god
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
2 stk banan (godt modne)
100 g smør
150 g sukker
2 stk egg
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
½ dl lettmelk

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 °C. 
  2. Kle en brødform med bakepapir.
  3. Del bananer og smør i mindre biter. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør blandingen i to minutter med en håndmikser. 
    Kokkens tips

    Er du glad i kombinasjonen banan og sjokolade? Tilsett hakkede biter av mørk sjokolade i røren før du steker kaken.

  4. Ha røren i brødformen og stek kaken midt i stekeovn i 1 time. 
    Kokkens tips

    For å være sikker på at kaken har stått lenge nok, kan du stikke en kakepinne, trepinne eller liknende forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig.