Valnøttkake med mokkaglasur

Det er alltid bra å ha noe godt til kaffen i bakhånd, skulle man få uventet besøk. Da er det fint med kaker som kan fryses.
Sukkerbrød
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

8
100 g meierismør
180 g sukker
1 ½ dl valnøttkjerner , hakkede
150 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 dl melk
2 stk eggehvite
Mokkaglasur:
100 g melis
2 ss sterk kaffe
1 ss kakaopulver
1 ss vaniljesukker
1 dl valnøttkjerner

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker godt. Tilsett nøtter. Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver, og rør det i vekselsvis med melken.

Pisk hvitene stive og rør dem forsiktig i. Hell røren i en godt smurt form på 1 ½ l (til en kake på 8 - 10 porsjoner). og stek kaken ovnen på 175 °C i ca 45 minutter.

Avkjøl kaken litt før du hvelver den på rist.

Rør sammen melis, kaffe, kakao og vaniljesukker til glasuren. Smør glasuren på kaken og dekorer den med nøtter.

Hvis kaken skal fryses, lønner det seg å vente med glasuren til kaken har tint. Glasuren blir mer delikat da.