Brød med ost og oliven

Dette brødet er kjempegodt som tilbehør til supper.

Tebirks med valmuefrø Lussekatter
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
50 g meierismør
3 dl lettmelk
25 g gjær
200 g sammalt hvete, fin
300 g hvetemel
1 ts salt
100 g grønne oliven eller oliven, sort
½ stk rød paprika
Pensling og dryss:
1 stk sammenvispet egg
100 g gulost
50 g revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret, ha i melken og la blandingen bli fingervarm. Rør gjæren ut i væsken.
  2. Tilsett mel og salt, og elt alt til en passe fast deig. Sett deigen til heving på et lunt sted, gjerne under plast, i ca. 20 minutter.
  3. Ha deretter deigen på bakebordet og lag et rektangel på 25 x 50 cm.
  4. Dryss på revet ost, oliven og finhakket paprika på halve leiven. Trill sammen fra langsiden og form deigen til en halvsirkel. Legg den med skjøten ned på bakepapir eller en smurt stekeplate. Heves i ca. 15 minutter under plast på lunt sted.
  5. Pensles med sammenvispet egg og strø på litt revet ost. Stekes i stekeovn på 225 °C i ca. 25 minutter og avkjøles på rist.