Grove scones

Scones er enkle å lage og krever ikke heving. Perfekt i en travel hverdag. 

En kurv med gjærbakst Frukt- og nøttebrød
enkel
En god start på dagen
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 16 stk
3 ½ dl hvetemel
3 ½ dl sammalt hvete, grov
1 dl havrekli
1 dl hasselnøtter
3 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts sukker
½ dl tørket aprikos
5 dl skummet kulturmelk
50 g kvarg naturell (f.eks Kesam)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 250 °C.
  2. skjær aprikos i biter og grovhakk hasselnøtter.
  3. Bland alt det tørre og rør inn kvarg og melk.
    Kokkens tips

    Syrnede meieriprodukter egner seg svært godt i scones, det gir en saftig og god smak. Bruk syrnet melk eller yoghurt, avhengig av hva du har tilgjengelig.  

  4. Form boller med en skje og legg de på et stekebrett kledd med bakepapir.
  5. Stek dem midt i ovnen i 10 - 15 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist. 
Ernæringsrådgiverens tips

Visste du at melk og meieriprodukter er vår største kilde til jod og kalsium? Spis en grov scones med brunost og drikk et iskaldt glass melk til frokost. Det gir deg en god start på dagen og bidrar til å sikre inntaket av blant annet jod og kalsium.