Havregrynsbrød

 Deilig brød å servere hjemmebakt på frokostbordet!

Vegaboller Julekake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 2 stk
50 g gjær
1 l lettmelk
2 ss rapsolje eller annen nøytral olje
1 ts salt
1 dl hvetekim
4 dl havregryn
2 l hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til 37 °C, hell litt over gjæren og rør ut.
  2. Hell i resten av melken sammen med olje, salt, hvetekim og havregryn. Rør godt. Ha i så mye hvetemel at deigen så vidt slipper bakebollen. Elt deigen godt.
  3. Dryss litt mel over deigen og dekk med plast. La deigen heve i ca. 2 timer ved romtemperatur.
  4. Elt deigen på bakebordet. Tilsett mer mel om nødvendig. Del deigen i to like stor emner. Form til to runde sprekkfrie brød. Dryss med litt mel og legg dem på bakepapir på stekeplate. Etterhev ca. 1 time.
  5. Skjær et par snitt i hvert brød med en skarp kniv. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 275 °C i omlag 10 minutter. Senk varmen til 200 °C og stek ca. 20 minutter.
  6. Avkjøl brødene på rist uten å dekke til. Da beholdes den gode, sprø skorpen.