Kanelgifler

Kanel gir ekstra smak til gjærbaksten, og disse giflene er et godt alternativ til tradisjonelle kanelboller.

Havrebrød Tuttifruttikrøller og vaniljestenger
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 35 stk
200 g smør
5 dl lettmelk
100 g gjær
2 dl kvarg naturell (f.eks Kesam) , eller vaniljekvarg
2 dl sukker
2 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
Fyll:
2 ss malt kanel
50 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret, og hell i melken. La det bli lunkent. Smuldre gjæren i litt av væsken, og rør den ut.
  2. Bland inn alle de andre inrediensene, tilsett så mye mel at deigen blir smidig. Arbeid den ekstra godt, i omlag 10 minutter.
  3. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  4. Ta deigen ut på bakebordet, form den til et rektangel, men ikke kna. Kjevl ut til en 1 cm tykk leiv.

    Fyll:

  5. Pensle med smeltet smør, og dryss på en blanding av sukker og kanel.
  6. Rull stramt sammen. Skjær i 2-3 cm tykke skiver. Sett én skive oppå en annen, og press en strikkepinne eller grillpinne ned gjennom dem, nok til at de vrenger seg. Sett kanelgiflene på et bakepapir og etterhev dem i 30-40 minutter.
  7. Stek giflene ved 225 °C i ca. 12 minutter, på midterste rille.