Kardemommekringler

Kardemommefyll i kringlene smaker helt nydelig! Lag gjerne noen ekstra og frys ned, men da bør du ikke dyppe dem i sukker først.

Boller med appelsinmarmelade Vegaboller
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

20
25 g gjær
25 g smør
2 ½ dl melk
1 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
3 ss sukker
½ ts salt
1 stk egg
10 dl hvetemel
Fyll:
75 g smør
3 ss sukker
1 ts malt kardemomme
sukker til pynt

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smør, tilsett melken og varm opp til 37 °C. Hell væsken over gjæren i en bakebolle. Rør til gjæren er oppløst.
  2. Tilsett kvarg, sukker, salt og egg. Rør til alt er godt blandet.
  3. Arbeid inn det meste av melet med maskin eller for hånd til deigen slipper bakebollen og er smidig. Strø litt mel over deigen, dekk med plast og la deigen heve i omlag 30 minutter på et lunt sted.
  4. Elt deigen lett på bakebordet og del den i to deler. Kjevle hver del ut til et rektangel ca. 30 x 35 cm.

    Fyll:

  5. Rør sammen smør, sukker og kardemomme til fyllet.
  6. Fordel fyllet på deigleivene.
  7. Brett deigen dobbelt fra langsiden. Kjevle eller klapp deigen lett til. Skjær den i 1,5 cm brede remser. Vri remsene om hverandre og form til kringler.
  8. Legg dem på stekeplate med bakepapir. Stek kringlene midt i ovnen ved 250 °C i ca. 10 minutter.
  9. Dypp de nystekte kringlene straks i sukker. Rist forsiktig av løst sukker og la kringlene avkjøles på rist.