Knuter med sjokolade

Forsøk deg på disse knutene med sjokoladelinser for en spennende vri på gjærbaksten.

Bondebrød Dråper med vaniljekrem og krokanstrø
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 35 stk
200 g smør
5 dl melk
100 g gjær
2 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
2 dl sukker
2 ts malt kardemomme
50 g melkesjokolade (sjokoladelinser)
1 stk sammenvispet egg
20 g sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og ha i melken.
  2. Rør gjæren ut i væsken og tilsett kvarg, sukker, salt, kardemomme og egg.
  3. Elt inn hvetemel til en ikke for fast deig. La den heve under plast i 40 min.
  4. Trill deigen ut i lange pølser som du former til knuter. Legg dem på et bakepapir.
  5. Stikk sjokoladelinser eller hakket melkesjokolade ned i knutene. La den etterheve 30 minutter.
  6. Pensle knutene med egg og strø sjokolade på toppen. Stek dem ved 200 °C midt i ovnen i 15-20 minutter til de har en pen gyllen farge. Avkjøles på rist.