Lefser

Lefser passer godt som blant annet ettermiddagskos.

Storlefse/Grytlandslefse Mormors sveler
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
5 dl seterrømme
350 g sukker
125 g meierismør
2 ts hornsalt
2 ts malt kardemomme
800 g hvetemel
250 g meierismør
6 ss sukker
6 ts malt kanel

Fremgangsmåte

  1. Bland rømme og sukker.
  2. Rør i smeltet, avkjølt smør.
  3. Bland hornsalt, kardemomme og det meste av melet og rør blandingen i røren.
  4. La deigen stå kaldt i ca. 2 timer.
  5. Del den i 12 deler og kjevle hver del til runde leiver.
  6. Dryss litt mel på stekeplaten før du legger på lefsene og steker dem i stekeovnen ved 200 °C i ca. 8 minutter. Lefsene skal være lyst gylne. Avkjøl lefsene hver for seg.
  7. Bland romtemperert smør, sukker og kanel.
  8. Smør fyllet på de avkjølte lefsene, og legg sammen to og to med smørsiden inn. Skjær de fylte lefsene i passe store snipper.