Sitronkake

Sitronkake

En nydelig frisk kake toppet med syrlig ostekrem.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 35 stk.

  • Kakebunn:
  • 350 g Smør
  • 400 g Sukker
  • 4 stk Egg
  • 3 dl Helmelk
  • 450 g Hvetemel
  • 3 ts Bakepulver
  • 3 ts Vaniljesukker
  • 2 stk Sitron
  • Ostekrem:
  • 125 g Kremost naturell
  • 60 g Smør
  • 4 dl Melis
  • 2 ts Vaniljesukker
  • 0,5 dl Sitronsaft

Fremgangsmåte:

Kakebunn:

  1. Sett ovnen på 175 ºC.
  2. Riv skallet av sitronene og press ut saften.
  3. Romtemperer smøret og rør smør og sukker hvitt.
  4. Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
  5. Rør inn væsken vekselvis med de tørre ingrediensene før du til slutt tilsetter sitronskallet.
  6. Kle en langpanne (ca 25 x 35 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt i formen.
  7. Stek kaken midt i ovnen i 35–40 minutter. Kokkens tips:For å være sikker på at kaken har stått lenge nok, kan du stikke en kakepinne, trepinne eller liknende forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig. Ostekrem:
  8. Romtemperer smøret og bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem. Smør kremen utover kaken når den er avkjølt og pynt etter ønske.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.