10 grove brød og rundstykker

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

Det er lite som slår duften og smaken av hjemmebakt brød, gjerne servert sammen med et glass iskald melk. Grovt brød er en god kilde til selen, fiber og vitamin B1, og her har vi samlet våre beste og groveste brød og rundstykker.

Bondebrød

Bondebrød (Surdeigsbrød)

Bak et saftig surdeigsbrød med rugmel. Det tar litt tid, men det er verdt å vente på.

Bondebrød

Grove rundstykker

Disse saftige og grove rundstykkene passer til frokost, lunsj, matpakken eller til kveldsmåltidet. Egner seg godt til frysing.

Bondebrød

Havrebrød

Dette er et saftig og godt brød med mye fiber. Den lange hevingstiden gir brødet en ekstra god smak.

Scones med cottage cheese

Magre scones med cottage cheese

Disse smaker herlig nystekt med f.eks. brunost (gjerne mager), magerost eller lettsyltetøy på.

Scones med cottage cheese

Yoghurtbrød

Naturellyoghurt og grovt mel gjør dette brødet sunt, saftig og godt.

Scones med cottage cheese

Grove scones

Med nøtter og tørkede aprikoser blir disse sconesene ekstra smakfulle, og er flotte hvis du skal servere gjester. 

Scones med cottage cheese

Brød med saup

Har du kjernemelk eller skummet kulturmelk, kan du lage dette brødet som blir utrolig saftig og som holder seg i mange dager.

Scones med cottage cheese

Grove landboller

Disse grove landbollene med anis og karve smaker ypperlig til matpakka eller til en god lunsj på søndag.

Scones med cottage cheese

Hjemmelaget knekkebrød

Server disse sunne og grove knekkebrødene med ost og et glass melk. De er også flotte å gi bort i gave.

Scones med cottage cheese

Valnøttbrød

Dette brødet passer like godt til hverdags som til fest, og smaker nydelig med ost.

Innholdsrådgiver, master i samfunnsernæring

Terese Glemminge Arnesen

Hei!

Trenger du mer inspirasjon eller finner du ikke det du leter etter?