Sjokoladesaus

Denne herlige fløyelsmyke sjokoladesausen passer ikke bare til is, men den er også perfekt til pæredesserter eller f.eks jordbær.

Vaniljesaus (Crème Anglaise) Hvit sjokoladesaus
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
50 g usaltet meierismør
60 g brunt sukker
60 g sukker
2 dl kremfløte
100 g mørk sjokolade, 70% kakao

Fremgangsmåte

  1. Kok opp smør, sukker og fløte i en tykkbunnet kjele under omrøring. La blandingen småkoke under konstant omrøring i ca 2 minutter.
  2. Trekk kjelen av platen og rør i fløtemassen til den har avkjølt seg litt.
  3. Brekk opp sjokoladen og rør inn litt om gangen. Rør til all sjokoladen er smeltet og sausen har blitt blank og tykk.
  4. Server den lun eller avkjølt.
  5. Legg over plastfolie for å hindre at det danner seg snerk.