Brun saus med melk

Brun saus er fast følge til all farsemat – kjøttkaker, kjøttboller, karbonader, kjøttpudding.

Skogsoppsaus Lys saus med pinjekjerner
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
3 ss smør
3 ss hvetemel
4 dl kjøttkraft
2 dl lettmelk
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. Rør, mens melblandingen gradvis får en nøttebrun farge.
  2. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk og kjøttkraft/buljong, litt om gangen og rør godt med en visp mellom hver gang du tilsetter mer væske.
  3. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp, under omrøring.
  4. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til.
  5. Smak til med salt og pepper.