Jordbærsaus til grillmaten

Jordbær passer ypperlig til dessert, men visste du at jordbær også er en kjempegod ingrediens å ha i vanlig matlaging? Her får du oppskriften på en saus som passer godt til grillmaten. Velbekomme!

Lettvint viltsaus
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
½ l jordbær , i biter
½ stk purre
3 ½ beger yoghurt med melon/pasjonsfrukt
1 ss revet skall av sitron eller lime
2 ss olje
3 ss sukker
2 ss bladpersille , finhakket
½ ts salt
¼ ts pepper , malt
¼ ts kajennepepper
2 ss frisk basilikum , finhakket

Fremgangsmåte

  1. Del jordbær i biter, finsnitt purre og riv skall av sitron eller lime.
  2. Finhakk bladpersille og basilikum.
  3. Bland alle ingrediensene og la sausen stå og trekke på et kjølig sted et par timer, gjerne natten over.
  4. Smak sausen godt til og servér den kald til salat eller ved siden av grillmaten.