Kremet tomatsaus

Ingenting er som en hjemmelaget tomatsaus. Prøv den til pasta, pølser, kylling eller kalkun.

Sjampinjongstuing Bearnaisesaus
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
8 stk tomat
2 stk sjalottløk
4 ss smør
2 ts tørket oregano
2 ss frisk basilikum
1 ½ dl crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og skjær et kryss i bunnen av hver tomat. Skåld tomatene i kokende vann til skinnet har løsnet (1–2 minutter).
  2. Ta tomatene opp fra vannet og legg dem i en skål med kaldt vann til avkjøling. Ta skinnet av tomatene, rens ut frøene og finhakk tomatkjøttet.
  3. Finhakk løken og surr den blank i smør ved middels varme sammen med finhakket frisk basilikum og tørket oregano.
  4. Tilsett tomatene og la det hele småkoke til tomatene er møre.
  5. Til slutt tilsettes crème fraîche eller seterrømme. La sausen få et oppkok og smak til med salt og pepper.