Blåskjell i panne

Blåskjell smaker ekstra godt i solnedgangen. Ikke minst er det enkelt og lage ute og det tar kun noen minutter og tilberede. 

Skalldyrspyd Laks- og rømmemousse
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

2
500 g blåskjell
2 ss smør
2 stk sjalottløk
2 båt hvitløk
2 dl hvitvin (eller alkoholfri matvin)
2 dl matfløte
50 g blåmuggost (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Vask, rens og skrubb skjellene i kaldt vann. Kast de skjellene som ikke lukker seg.
  2. Smelt smøret i en panne, tilsett løk og hvitløk skåret i båter og surr til løken er blank.
  3. Hell på hvitvin og la det småkoke i ca 3 minutter.
  4. Tilsett fløten og varm opp til kokepunktet. 
  5. Legg blåskjellene i sausen, og la det trekke til blåskjellene åpner seg. Det tar ca 3-5 minutter. Kast de blåskjellene som ikke åpner deg.
  6. Smak til med salt og pepper. 
  7. Skjær blåmuggost i skiver og legg oppå.
  8. Server gjerne ferskt brød til.