Laks- og rømmemousse

Imponer venner og kjente med dine kulinariske kunster, og server dem denne nydelige og spesielle forretten.
Blåskjell i panne Lefseruller
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 pk aspik (lys buljong-gelé)
2 ½ dl vann
500 g renset og kokt laks
1 dl lettrømme
2 ss presset sitron
4 ss majones
1 ss finhakket frisk dill
50 g røkelaks
1 ½ dl kremfløte

Fremgangsmåte

Kokkens tips

Til forrett kan moussen lages i små former, en vanlig kaffekopp er en passende form.

  1. Løs opp aspiken i kokende vann og avkjøl.
  2. Ha fisk, rømme, sitron og majones i en foodprosessor og kjør til alt er godt blandet.
  3. Rør inn frisk dill og røkelaks og tilsett til slutt aspiken.
  4. Visp fløten og vend den forsiktig i fiskeblandingen.
  5. Fyll blandingen i en mønstret form som er skylt i kaldt vann. La formen stå kjølig i 2 - 3 timer.
  6. Hvelv moussen på et fat og pynt med røkelaks, majones og frisk dill.
Kokkens tips

Moussen kan også tilsettes reker, lakserogn eller kreps isteden for røkelaks.